Sportszerűtlen sportember

2012.03.08. 11:10 macskás fiú

Kiből lett Magyarország köztársasági elnöke, hogyan is van ez a plágium-ügy és miért ennyire fontos ember a Fidesznek? Nem ígérem, hogy minden kérdésre egyértelmű a válasz, de talán érdemes nagyobb látószögben nézni Schmittre a megvilágosodás érdekében.

Schmitt sportoló. Főképp csapatban értek el sikereket párbajtőrben, olimpia aranyak, csapatvilágbajnok, de azért becsúszott egy-egy vb érem egyéniben is. Pedzegetik, hogy az egyéni sikerei mögött már akkor is voltak kérdések, de a Kádár-kor a sportot kiemelten kezelte, ha hullott a forgács, azt eltakarta a győzelmi hír. Élsportolóként akkoriban sok kiváltság járt, volt egyetem, bejárni se nagyon kellett, volt kajapénz, lehetett utazni, és állás is került, jószerivel valahol valami fal munka, hiszen a szocializmus egyik sarkalatos pontja volt, hogy a munka márpedig nem jog, hanem kötelesség, KMK-nak hívták, ha valakinek nem volt állása valahol. Schmittnek is kerítettek persze, a szállodaiparban, de azért nem minden londinerből lesz szállodaigazgató. Neki sikerült. Nem is akárhol, az Astoria egyik vezetője lett, azé a szállodáé, ami köztudottan arra szakosodott, hogy azokat látta vendégül leginkább, akikre jó volt odafigyelni. És tudjuk, mit jelentett ez a hetvenes években. Ilyen magas posztra nem került csak úgy senki, még akkor sem, ha sportolóként jó eredményeket ért el. Más is kellett ehhez, megbízhatóság, leinformált háttér, és tegyük hozzá, nem csak adott szálloda eredményeiről kellett beszámolókat írni, hanem arról is, hogy mi történik ott a vendégekkel, ki miről beszélt, kivel találkozott, merre mozgott a városban... klasszikus ügynöki munkakör. Adalék: Schmittnek nem csak autóbaleset okán volt ügye, eltussoltak, elhallgattak nőügyeket is, tehát abszolút alkalmas lehetett arra, hogy cserébe a szabadságért kérhessenek tőle ezt-azt cserébe. Nem véletlen, hogy ebből a korból elég hiányos Pali bácsi életrajza, néhány év kiesett a memóriájából, hiszen az Astoria után nem egyből került a Népstadion vezetői székébe. Felfelé bukni tudni kell, bár a Népstadion csak fájdalomdíj volt a Fórum körüli lebukások miatt.

Ezután karrierje a nyilvánosság számára is fényeskedni kezdett, a MOB (Magyar Olimpiai Bizottság) főtitkáraként, majd elnökeként utazgatott, és hát a messzi távolban hogy is mondjam, volt dolga elég. Érthető, ha lazítani a szebbik nem társaságában szeretett, és ha a család nem mehetett vele, mert épp a tévétornában jeleskedtek anya és a gyerekek, kénytelen volt beérni futó kapcsolatokkal. Emellett párhuzamosan diplomata pályáját is szépen építették, Madrid, Andorra, Bern... és már benne is vagyunk a szép új világban, ahol a mi Palink még az MSZP-nek is felajánlotta szolgálatait. Azzal nem lehet tehát vádolni, hogy megrögzött és meggyőződéses konzervatív lenne, de hát van még a Fidesz holdudvarban nem kevés pártállami káder, volt ügynök, ilyen-olyan titkár vagy klubvezető, miért lenne ő kivétel?

Miután az MSZP-nél nem járt sikerrel, belátta, hogy nincs más terep, csak a Fidesz. Innentől elég durva a nyomulás, és Orbán ami ajtót lehetett, ki is nyitott előtte, hiszen sportoló, diplomata, rosszul nem járhatnak vele. Alelnök, listavezető, EP tag, aztán az Országgyűlés elnöke lett. Hogy erre az utóbbi komédiára miért volt szükség, nem nagyon értem, hiszen néhány hónap után már meg is választotta a példátlan felhatalmazású fülkeforradalmár csapat köztársasági elnöknek. Gyönyörű, a mi Palink révbe ért!

Na innentől már vicces. Az a fickó, aki az államfőt saját kezével egy L-lel írja, védelmébe vette a magyar nyelvet, iskolákat látogatott, vegyült a néppel ahol lehet, közben szorgalmasan körmölte aláírását mindenre, amit elétettek, gondolom anélkül, hogy elolvasta volna. Nyugdíjas állás, jó fizetéssel, elnöki juttatásokkal, parádézással, tényleg koronaékszerként díszelgett ez az éremgyűjteményében, egészen idén januárig. Tegye fel a kezét, aki meglepődött, mikor kiderült, hogy Schmitt plagizált! Komolyan kérdem, volt valaki, aki azt gondolta, hogy ez az ember doktorit írt valaha? Vagy hogy rendszeresen bejárt az előadásokra?

A viszonylag hosszú életrajzi részt ha csak pontonként végigvesszük, csak annak meglepő, hogy a doktorija büdös, aki nem tudja, mi az, hogy sportoló. A sportolónak keményen kell edzenie, hajnaltól késő estig, utazni, táborok, versenyek, tehát az iskola mellékes. Ez is oka lehet annak (a diszfunkción kívül), hogy Elnökünk nem barátkozott meg a magyar nyelvvel. Ráadásul az élsport jellemben is embert próbáló, ott zsebre megy a játék, nincs olyan terület, ami tiszta lenne, mentes az intrikától és egymás gáncsolásától. Miután kiöregedett, igazgatott szállót, sportközpontot, olimpiai társulatokat, volt is neki ideje tanulni... mind megannyi felelős munkakör, nem épp a doktorandusz terepe. Az, hogy minek kellett neki, családjának, avagy háttérben pályáját egyengető elvtársainak a doktori cím, nem világos. De azt is fel kell fognunk, hiszen Schmittnél kisebb formák is így csinálják, hogy nem Schmitt plagizált. A doktorit nem ő írta, megírták helyette, be is adták, be is vizsgálták azok a haverok, akik mint főnöktől, okkal félhettek, ha elmeszelik. Bulgária messze van, és hát akkor még nem tudhatták, hogy Pali elszegődik pojácának és az ország elnöke lesz belőle. Ha tudták volna... akkor ügyesebben csalnak.

A HVG nyomán most bizottság vizsgálja az ügyet, érdekes módon úgy, hogy az inkriminált másolási alapműveket nem vették kézbe, de már az is csoda, hogy akadt ember, aki vizsgálni meri az elnöki doktorit. Na, ez se olyan meglepő fordulat ám, néhány nap persze kellett hozzá, hogy informális úton rendezzék a Fidesz sorait és kerüljön alkalmas ember, és hozzá pálca és baksis is. Kizártnak tartom ugyanis, hogy ebben az országban hivatalos helyről kerek-perec akármi bizottság nyíltan kimondaná, hogy az elnök meztelen. Két hónapig vizsgálódnak az urak, a két hónap pedig arra haladék, hogy eldöntsék, miből tudnak a legjobban kijönni Viktorék: ha elengedik Palibá' kezét, vagy ha kimossák a szennyesét helyette.

Első esethez az kell, hogy egyrészt találjanak neki menekülési utat, ahol hátralévő éveit nyugodtan eltöltheti. Nyilván ez nem itthon lesz, tehát valami uniós vagy amerikai kamu feladatkör lesz a jó megoldás. Persze azt is lehet, hogy egyszerűen elejtik a gödörbe, de akkor fennáll a veszély, hogy elkezd önjáró házibolondként hülyeségeket beszélni. Az meg nem jó senkinek, ha szem előtt van, folyamatosan erodálja a szavazóbázist.

A második eset a nehezebb, mert hitelesen kimosdatni úgy, hogy utána még évekig lássuk a fejét ahogy zombifilmbe illően újévi beszédet mond, hát, erős kihívás. Azonban a büszkeség nagy úr. És itt nem Pálra gondolok, élt ő meg cifrábbakat is, igaz, nem ennyire szem előtt, hanem Viktorra. Ő választotta Schmittet, mintha saját családja mostoha nagyapja lenne, olyan szavakat adva a szájába, olyan fogalmak köré építve az imidzsét, ami ha bukik az elnök, óhatatlanul dől a dominó más irányokba is.

Nem véletlen, hogy az elmúlt időben Orbán Schmittről egy szót se mond, az elnök is eltűnt, alig látni, miközben az uniós vizsgálatokkal kapcsolatos maszatolós kettős kommunikáció ötödik sebességbe kapcsolt. Ha a polgár figyelmét meg lehet osztani a külső támadással az EU részéről és a belső feszültséggel, akkor Schmitt ügye kisebb pukliként seperhető a szőnyeg alá. A kérdés tehát az, hogy Orbán melyik utat választja. Még pár hete van eldönteni. És sajnos szomorú képet fest a hazai konzervatív oldalról az, hogy nincs olyan szellemi nagyság, akit gyorsan leakaszthatnának a polcról a mostani államfő helyett, mert lássuk be, a megszellőztetett Martonyi múltja sem egy patyolat szalon.Viktor, nem cserélnék most veled, bár magadnak ástad. Sajnos gödörbe azonban nem csak te és márkatársaid estek, hanem mi mindannyian. Ki lesz, aki kihúz minket belőle?

A bejegyzés trackback címe:

https://macskasfiu.blog.hu/api/trackback/id/tr684297264

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Dr. Schmitt 2012.03.08. 22:32:22

Sajnálatos katasztrófa mindez az egykori élsportoló számára, ami történik vele és körülötte. Ha egy kis szerencséje van, nem kerül szóba köztársasági elnökként, s ha nagyobb önismerete, akkor nem engedett volna a szirénhangok csábításának. De a belső h...

Trackback: Ajjaj, Elnök úr... 2012.03.08. 19:24:12

Schmitt dr. nyilatkozott a Bruxinfónak, s ebben azt mondja, hogy azért támadják, mert segíti a kormányt. Ajjaj. Nem az a gond, hogy nincs igaza, hanem az, hogy maga is elhiszi ezt, vagy legalábbis úgy tesz, mintha. És hergeli ezzel jó pár honfitársunka...

Trackback: Hullanak a pávatollak 2012.03.08. 18:56:24

  Egyre kínosabb a helyzet Schmitt Pál doktori disszertációja körül – a heti sajtóhírek szerint a 215 számozott oldalból álló disszertáció több mint 200 oldala plágiumgyanús, és amennyiben ez a tendencia folytatódik, a maradék lassan egy valamire ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rézfánfütyülő fűzangyal 2012.03.08. 19:44:05

@macskás fiú: Tudom, hogy meglep, de engem Clinton életéből sem Monica L. érdekel, és röhejnek tartom, hogy mindenkinek ez jut eszébe.
Szerintem egy közszereplőnek is lehet magánélete, és disznóság, ha te sem tartod tiszteletben. Egy ember, ha nőcsábász vagy nőfaló, az semmi. Ha felfedezett valamit, ha munkája itt marad ránk, az valami. SP az olimpiai érmeket megszerezte, az érdem, hogy politikai talpnyalóvá lett, az szégyen. Az, hogy kit baszott meg sem nem érdem, sem nem szégyen. Irreleváns!

NA YA! 2012.03.08. 20:24:11

El a kezekkel Dr. S.P. doktortól! Mocskok! Örüljetek, hogy nem operál!;)

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.03.08. 20:29:56

Orbán ne várd, hogy Európa fog könyörögni egy tahónak!
Ilyen stílussal bunkókám ne csodálkozz semmin !
Te akarsz valami, neked kéne szépen kérni és nem gőgösen pökhendien szidni őket.
Európa szégyenévé tettél bennünket Snitt sumákom laude Pállal, szarjál piros-fehér-zöldet!

Orbán takarodj mert nagy baj lehet!

DrPepper 2012.03.08. 20:58:59

@Hertelendi: Ezt nevezik kettős mércének.

Voloka 2012.03.08. 21:12:01

@Rézfánfütyülő fűzangyal: Nem zavar, hogy nem én írtam, azt, amire fölhördültél?
Hülye eszetlen troll!
Anyám nem (sem!) kefélt a Palival, nem is tudom miből veszed, hogy szegénynek ( mármint anyámnak)az lett volna a foglalkozása, amit te állítottál!
Gyengébbek ( például a te) kedvéért, nem volt kurva!
Se jó, se rossz!

stefiapo 2012.03.08. 21:22:45

Mindent el lehetne nézni neki még azt is lehetne mondani milyen "ügyesen" boldogult az életben. Csak egy gond van KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK lett!!! Nem volt egy értelmes, erkölcsileg feddhetetlen ember ebben az országban????

hamisnero 2012.03.08. 21:42:04

@stefiapo: lenne, csak nem illene a képbe

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.03.08. 22:36:02

@macskás fiú: nem szep ez
halott edesanyad neveben beszelsz
etikatlan
raadasul, ha egyet ertessz vele, hogy szallodaigazgato abban a rendszerben csak ugy lehetett valaki, hogy...
hat akkor fokonyvelonek is kellhetett hatszel...
nem szep ez
a poszt meg baromsag
" ugy hallottam vegigkurta europat"
hat ez nyomos erv

villamos alóli kacaj 2012.03.08. 22:51:07

"...Ki lesz, aki kihúz minket belőle?" :

megmondom: TENG HSZIAO PUTYIN !

flamer 2012.03.08. 22:54:02

@R_Gábor: Azok után, ami a Földrajzinév-bizottsággal történt, nem hiszem, hogy alaptalannak lehetne nevezni egy ilyen felvetést. Én is azt gondolom (remélem), hogy ennél több tartás lesz az egyetem embereiben, de biztosnak egyáltalán nem vagyok benne biztos.

kapuzárási pánik 2012.03.08. 23:07:29

Pár dolog kimaradt, csak felsorolásképpen:
- OTSH elnökhelyettes ( szintén megbízható, bizalmi káder állás )
- 1984 LA olimpia körüli cirkusz, Ő ment a többi sportoló maradt itthon
- MOB-NOB tagságok. Tudvalevőleg a "mozgalom" a földkerekség egyik legkorruptabb szervezete. Samaranch - SP mentora - még KGB-s ügynökgyanúba is keveredett. Mindenesetre nagy pénzek forogtak-nak, amiből nehéz lehetett kimaradni
- Nagyköveti botrányok
Szóval pali bá pont jól illik a poszthoz, kicsiben Ő az ország.

R_Gábor 2012.03.08. 23:54:05

@noirp: Ki vagy te, barátom, hogy ilyen jól tudod? Mit tudsz "egy mai magyar egyetemről"? Én véletlenül az érintett egyetemen dolgozom, és nagyon jól tudom, hogy a rektor, a dékán, a helyetteseik, a doktori iskolák vezetői, stb. biztos nem mennének bele abba, hogy kimosdassanak valakit, aki plágiummal szerezte a doktoriját. Nem okvetlenül azért, mert Grál lovagok (bár azért ne zárjuk ki, hogy tisztességesek, miért kell mindenkinek magából kiindulni), hanem azért, mert nem hülyék: Schmitt Pál, ez a kormány, meg a következő már rég nem lesz sehol, amikor ezek a vezetők, ha addig nyugdíjba nem mennek, még mindig a pályán lesznek és működni szeretnének. Ha most megteszik, amit te gondolsz, akkor sok embert, aki másképp gondolkodik, magukra haragítanak. A haragvók pedig betartanak (egy pályázat vagy egy cikk elbírálásakor, egy akadémiai tagsági jelentkezés elbírálásakor, stb.). A szakmai tekintélyük lesz oda. Ezt egyszerűen nem engedhetik meg, mert szakmailag öngyilkosság, nem érted?
Én is mérges lennék, ha lejáratnák a Semmelweis Egyetem doktori fokozatát, mert akkor az enyém sem érne semmit. Én ugyan kicsi vagyok, de sokan lennének így, és sok kicsi sokra megy.
Megértem, ha mindezt nem tudod vagy nem akarod belátni: nyilván jó érzés hőbörögni.

@dr. mesterseges szinezek:
"Most viccelsz? Olyan kormány kenyerét eszi az az egyetem, amelynek hitetlenesége már régen alulmúlja a leváltott kormányét, ami nem kis szó, nagy."
És te viccelsz? A következő kormány kenyerét is enni fogják, nem? Akkor meg miért állnának bármelyik oldal mellé, hogy a következő ciklusra elvágják magukat? Nehéz gondolkodni, hogy belásd? Egyebekben lásd mint fent.
Tényleg nem értitek, hogy az egyetem nem hülye eljátszani a hitelét bel- és külföldön, és tíz meg húsz év múlva is működnie kell?

Napraforgó53 2012.03.08. 23:55:58

@R_Gábor: Igen, ha azt mondják nekik...

Napraforgó53 2012.03.09. 00:06:19

@R_Gábor: Megvédi az egyetem. Mert az valóban működni fog, csak legfeljebb a professzoroknak kell távozniuk, akik nem hajlandók eltekinteni a vizsgálattól, plágiumügyileg.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.03.09. 00:09:55

@kapuzárási pánik: azert LA-t ne verjuk ra, az egyertelmuen politkai dontes volt, baszod az amerikaiak se voltak moszkvaban

R_Gábor 2012.03.09. 00:12:00

@Napraforgó53: SP-t védi meg az egyetem? Miért tenné? Elolvastad-e amit írtam és felfogtad-e? Mondd már el, miért kockáztatná a karrierjét egy professzor napi politikai okokból azzal, hogy asszisztál egy csaláshoz!

"a professzoroknak kell távozniuk, akik nem hajlandók eltekinteni a vizsgálattól"
Ez értelmetlen. A vizsgálattól nem lehet eltekinteni, hiszen már zajlik. Akkor miről beszélsz?

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.03.09. 00:19:32

"Főképp csapatban értek el sikereket párbajtőrben, olimpia aranyak, csapatvilágbajnok, de azért becsúszott egy-egy vb érem egyéniben is."

Ennek a mondatnak szerintem újra neki kellene futni, csakúgy, mint az egész bejegyzésnek.

Mindazt amit a szerző leír, mások már több helyütt leírták - sokkal inkább tényszerűbben és sokkal kevésbé magánéleti kérdésekben vájkálva (az előbbi kis utánaolvasást igényelt volna, az utóbbi pedig nem elegáns).

A cím egyébként zseniális, így nagy kár a hibákért.

*****

SP mondjon le (amíg a bizottság "vizsgálódik", addig viszonylag elegánsan még megteheti). Már régen, az ügy kirobbanása másnapján ezt kellett volna tennie - így megtarthatott volna valamicskét a méltóságából, hiszen ő is ember, ő is hibázhat.
Valószínűleg nem tett ő mást, csak élt a megszokott metódussal: "okosba" doktorált, mint ahogyan "okosba" ment és megy most is ebben az országban oly sok minden.
A plagizálást az emberek többsége pont emiatt nézné el neki - de így, hogy szánalmat keltően mosakszik, illetve mosdatják, vagy mosdattatja magát? Így már nagyon nem klappol ez az ügy. Ezt mmindennél jobban elárulja az, hogy fideszes berkekben ez "hivatalosan" nem téma, olyan szép "kádári módon" láthtatlanul lebeg ez az ügy a Duna felett.

SP távozása után a legmgfelelőbb jelölt a KE-i székre Polgár Judit, vagy valami hozzá hasonló valódi sportember, elismert tudós, művész, de legalábbis folttalan ember lenne. A legjobb pedig, ha egy hölgy tölthetné be e posztot - de ez meg nem fér össze a párt maszkulin habitusával.

2012.03.09. 00:22:06

Én megértem a liberálisokat, hogy zavarja őket az államelnök úr személye és életpályája. Aki ismeri a liberális embereket, az tudja, hogy mérhetetlen becsvágy feszül bennük, jó adag exhibicionizmussal és egoizmussal fűszerezve. Ez még nem lenne baj, de emellé a nagyon nagy többség tehetségtelen és igen lusta. Ez így együtt kész recept az irigységhez és az alpári acsarkodáshoz!

Én asszondom: sose lesz olyan sikeres életetek, mint Pali bácsinak, úgyhogy szépen acsarkodjatok tovább. Ehhez kitartást és hosszú sikertelen életet kívánok!

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.03.09. 00:24:43

Ez a kormány számára azt jelenti, hogy az eddig beharangozott, a GDP 0,4 százalékára rúgó pótlólagos költségvetési kiigazítás 2013-ban nemcsak a 2,2 százalékos hiánycél teljesítéséhez nem lesz elegendő, hanem az unió által elvárt 3 százalékos küszöbérték teljesítéséhez sem. Vagyis a kormánynak újabb pótlólagos költségvetési intézkedéseket kell tennie a következő fél évben, hogy meggyőzze Brüsszelt a 2013-as költségvetési folyamatok tarthatóságáról, és ezzel elkerülhetővé váljon a kohéziós források befagyasztásának lehetősége -
Orbán takarodj!

macskás fiú · http://macskasfiu.blog.hu/ 2012.03.09. 01:11:34

@R_Gábor: ne akard tudni, ki vagyok. Azt viszont gondold végig, hogy ahogy sutba dobták az alkotmánybíróságot, ahogy a bíróságok és bírák fölé ültették a saját embereiket, ahogy kényszernyugdíjaztak, úgy simán lefejezhetik az egyetemeket - nem is kell mindet. Egynél elég, ha meghurcolják a vezetőt, a többi magától megy helybe a pacsiért. Fortélyos félelem igazgat.

macskás fiú · http://macskasfiu.blog.hu/ 2012.03.09. 01:16:04

@Lindalinda: édes lányom, a ti komcsijaitok jobb komcsik, mint a ballib komcsik, a ti besúgóitok szebben súgtak. Ügyes vagy.

mizrolist 2012.03.09. 01:46:41

@R_Gábor: "Tényleg nem értitek, hogy az egyetem nem hülye eljátszani a hitelét bel- és külföldön, és tíz meg húsz év múlva is működnie kell?"

Értjük. Csak épp nem feltétlenül kell működnie a SOTÉ-nak 10 év múlva. Minden egyetem átszervezhető és bezárható...

Dinkainka 2012.03.09. 05:47:52

@hagyma: Frászt! Egyértelműen szavazott ellene! Ne próbálj szerecsent mosdatni.

cassio 2012.03.09. 05:51:56

@szeki_74: evvel egyetértek veled. A vizilabdázók (70es években valódi orvosi egyetemi végzettség), az öttusázókkal magam is egy padot koptattunk a Közgázon... igen lehet az élsport mellett is komoly karriert épiteni, igaz a blogger a 60-as évekre utalt.Azt nem tudom.

cassio 2012.03.09. 05:58:41

@Lindalinda: gondolom Te is igy vagy sikeres az életben mint a szeretett Pali bátyád... no erre azért nem lennék büszke. Gondolom te is besúgsz, segget nyalsz, hadilábon állsz a nyelvtannal, gerinced puha mint csiga, önkritikát a nullához konvergálsz és csalsz. Ámbár lehet igazad van, a hozzád hasonlóknak áll most a zászló. Elnézésedet kérem a hozzászólástól....

dobzse.laci 2012.03.09. 07:17:38

@R_Gábor: Szerinted elképzelhetetlen, ha rájuk jön az ötperc, akkor ne rendelnék-e alá a Bivalybasznádi Tanítóhelyettesképző Multisuper Akadémiának?
De csak egy részét, a többit szétszórják a fidesz foxi-maxi és a többi között, hogy soha ne lehessen visszacsinálni.
Az én fejemben azért ez is megfordulna.

vicsigabi · http://vicsigabi.blog.hu 2012.03.09. 08:00:50

majdnem jó, csak az utolsó bekezdés nem stimmel: vajon minek másik majom, amikor szépen lassan elsikkad az ügy, most más cirkusz van terítéken. Amit meg végképp nem értek: kinek kellene ide szellemi nagyság?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.03.09. 08:06:24

@macskás fiú: Egy egyetemet már befenyítettek.

Azt lengették, hogy bezárják a Corvinust és a maradványait a szélbe szórják.

Ezzel kezdtek, mielőtt bármit mondtak volna.

Úgyhogy az egyetemek már rég kúszva közlekednek.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.03.09. 08:10:27

@R_Gábor: Már régen lejáratták.

Az első nap - le kellett volna mondania, hogy ne derüljön ki, hogy az egyetem nem meri elmeszelni.

Mivel ennek már két hónapja, - az egyetem kushad - , a szégyen közös.

Minden doktori nevetségessé vált.

ursus artos 2012.03.09. 08:16:21

Egy diszgráfiás nem lehet köztársasági elnök?????
Ez kirekesztés, megbélyegzés!!!! Azonnali eszdéeszt!!!

Húsleves 2012.03.09. 08:34:52

Kíváncsi leszek, hogyan fogják kimosdatni Pali bácsit. Persze azzal, hogy nyilvánvalóan ki fogják valahogy mosdatni, ismét nyílik majd egy álvitázó, a háttérben viszont mindkét oldal kontraszelektív "bárányait" védelmező, összejátszó mutyifront az FIDESZ és a "demokráciát védelmező baloldal" között, mert ezzel egyúttal Bokros Lajos zseniális teljesítményét, a spanyol nyelv tanulásával egyidőben megszerzett, spanyol nyelven íródott állítólagos doktori címet (ami a trehány egyetemen azóta valahogy elkallódott, de ez nem számít, mert Bokros emlékszik rá) is szépen el fogják simítani.

Balta_Arc 2012.03.09. 08:49:20

Vót ott az Asztóriába ekkis valutabulicska is, osztán a Buda Pista bácsi húzta ki a takonygerincű pinabubust a szarból.
Aztán vót az a kis korrupciócska az atlantai olimpija előtt, amikó a kis Petuka ollan szép ösztönös díjjat kapott Amerikába. A tehetsége mián, ja. Amikó meg kiborult a bili, a Petuka húzott haza mint a picsa hamarost.

tcom 2012.03.09. 08:52:44

@hagyma:

"azert LA-t ne verjuk ra, az egyertelmuen politkai dontes volt, baszod az amerikaiak se voltak moszkvaban"

És??? Akkor ki kell szolgálni a szovjet hatalmat, mert politikai nyomás van??? Ha a tényektől eltekintünk, akkor él a kérdés mit keres egy szovjet hatalmat kiszolgáló ember a köztársaság élén? Ha pedig azt is figyelembe vesszük, hogy az LA Olimpia bojkottjáról történő szavazáson volt egy ember: JACSÓ ISTVÁN, aki ellene mert szavazni, akkor kijelenhetjük hogy a többi egy emberi szemét!!!

Tudni kell hozzá, hogy Jacsó Istvánt később a felettesei (Palibá is) eltávolították a NOB-ból. Maradt viszont Palibá alelnöknek.

Orbán gyengeségét mutatja, hogy ilyen embert nevezett kötz.elnöknek! Fontosabb volt a feltétel nélküli lojalitás, mint a fedhetetlen múlt. Voltak korábban is a kormányokkal szimpatizáló elnökök, Mádl, Göncz, de ők is sok esetben éltek a törvények visszaküldésének lehetőségével, és nem elv és ész nélkül sokszor a parlamentbe siettek aláírni azokat.

A közvélemény kutatások szerint már a lakosság feléhez közelít azok aránya, akik lemondatnák Schmittet, magát a kötz.tár.elnököt. Mekkora szégyen ez?!

Misi56 2012.03.09. 08:53:18

Aki védi Palibácsit, annak csak annyit:A cikkben leírtaknak,nagyonsok a valóságalapjuk. A nőügyeket(konkrétum) kivéve. ezzel nem azt akarom mondani,hogy nem igaz. Mindenesetre madridi nagykövet Horn Gyula miniszterelnöksége alatt volt.És nem mondott le!!! Én már éltem akkor, és tudom,(határőr voltam Hegyeshalomban és élt egy "forródrót" ) hogy az Astoriával kapcsolatos dolgok igazak. Nem csak az Astoria, hanem minden más frekventált állami szálloda így volt.Csak jó káderek vezethették, akiket el lehetett számoltatni. Sőt önként tették, mivel jó állás volt,biztos jövővel. Ők sem gondoltak még akkor rendszerváltásra, mintahogy senkisem Gorbacsovig. aki mást mond az hazudik.

igényes 2012.03.09. 08:57:23

@MiKeyRuLeS: Kőbán Ritának írj levelet!

Qwer 2012.03.09. 08:58:26

@R_Gábor: Kedves Gábor! Te nagyon naiv vagy.
""Most viccelsz? Olyan kormány kenyerét eszi az az egyetem, amelynek hitetlenesége már régen alulmúlja a leváltott kormányét, ami nem kis szó, nagy."
És te viccelsz? A következő kormány kenyerét is enni fogják, nem? "

A válasz: NEM. A SOTE vezetése már a szocik alatt is erősen fideszes volt. És nem kell őket megfélemlíteni, mert benne vannak a brancsban, tudják, milyen eredménynek kell kijönnie, vagy ha nem tudják, nem kell hangosan szólni nekik.
És azt, hogy benne vannak a brancsban, nem a Réthelyi professzor úr miniszteri posztja bizonyítja.

Tudja valaki, hogy kik vannak a bizottságban?

tcom 2012.03.09. 08:58:41

@Húsleves:

Ez a fideszes logika? Mer' a szocik csalnak, hazudnak, loptak, nekünk is szabad? Mert D208-as ügynök lehetett kormányfő, ezért schmitt elvtárs, a szocializmus munkarend kitüntetettje, a kádár-kor államtitkára, lehet közt.elnök és még azt is elnézzük ha doktoriját nem ő írta, ráadásul másolták?

Akkor miért zavartuk el a szocikat, ha a másolatuk jön helyette?

igényes 2012.03.09. 09:00:00

@Balta_Arc: Hát meg a sok csempészés! Háromszoros áron adta a csipkét saját rokonának (Esküvői ruhakölcsönző)

zum trucc 2012.03.09. 09:00:00

@MiKeyRuLeS: A nőügyek igazak.
Ennyi emberi szorult az álamfőbe.
Az ő korában (is) ez inkább dicsőség.
na másra nemigen lehet büszke.
@pucros: nem, kispofa, ez egy igen igényes, jól megírt és ütős kis blogbejegyzés.

genyamagyar 2012.03.09. 09:00:36

@Voloka: Shmittnek - amikor svájci nagykövet volt - egy külön tisztiszolgát biztosítottak, akinek az volt a feladata, hogy a hajnalban hazatérő Schmittet kimossa a hányásból és egyéb végtermékekből. Ja, és volt neki egy külön lakása, ahol a hölgyeket fogadta.

(Külügyi infó. A mostani külügyesektől.)

fehéregér 2012.03.09. 09:03:32

@Lindalinda: te szerencsétlen, hogy jönnek ide a liberálisok?? Ezzel pont a "tieidet" alázod, ha feltételezed, hogy morális problémái csak a bal- vagy liebrális oldalnak lehetnek egy olyan államfőnek kinevezett emberrel, aki tiszta ciki, a jelene és a múltja is. Még a jobb-, vagy konzervítav oldalon is vannak olyanok, akiknek pártfügegtlenül működik az erkölcsi érzékük, amit még az sem altat el, ha maga a Viktor nevezte ki ezt a karikatúrát álalmfőnek, egyszóval nem mindenki ilyen vallásos révületű agyhalott, mint te.

genyamagyar 2012.03.09. 09:05:23

@Lindalinda: "Én asszondom: sose lesz olyan sikeres életetek, mint Pali bácsinak"

Nekünk viszont van/lesz tükrünk a fürdőszobában. A fasz tudja, ha nem lenne, hiányozna.

Nem baj, ha nem érted.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.03.09. 09:06:28

Nem akarom Schmitt plágium ügyét védeni, mert azt szerintem nem lehet.

De aki egy magyar olimpikon, és sportember egykori érdemeit is semmibe veszi, azokat negligálja, hazudik, pusztán, és csakis politikai elhivatottsága okán (mint a kedves posztíró) az egy utolsó patkány.

Nekem speciel soha nem jutna eszembe kritizálni Gerendás Pétert, mert teszem azt kiáll a Hunvald mellett, avagy Ákost, esetleg Egerszegi Krisztinát, mert kiálltak Orbán mellett.

Aki ilyet tesz, az egy kisebbrendűségi komlexusban szenvedő frusztrált hülyegyerek.

igényes 2012.03.09. 09:07:03

@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi):

Új Elnökként simán szóba jöhet Orbán apja, esetleg felesége Anikó, vagy a a Kövér felesége.

champagneM 2012.03.09. 09:09:34

@noirp: hol van a bizonyítékod? Egyet mondj, amikor egyetem "szopott, nyalt, gombot varrt". Ez a te fantazmagóriádban létezik.

genyamagyar 2012.03.09. 09:16:07

@Trompf: " sportember egykori érdemeit is semmibe veszi"

A besúgásaira gondolsz?

macskás fiú · http://macskasfiu.blog.hu/ 2012.03.09. 09:18:04

@Trompf: nyugi, lesz Ákosról is poszt. Azt meg ne akard kitalálni, mi a politikai elhivatottságom. Neked barátom csak annyit, hogy aki a közepénél kezdi el olvasni a bejegyzést, az buta.

genyamagyar 2012.03.09. 09:18:28

A magyar jobboldal folyamatosan támadta Gönczöt, akit a kommunista rezsim börtönbe csukatott, ellenben teljes mellszélességgel kiáll egy kommunista bérenc mellett.

Következtetés: a magyar jobboldal egy szakajtó takony!

igényes 2012.03.09. 09:19:36

@Qwer:

Kik vannak a bizottságban? Fontos ez? Nagyot fogunk mosolyogni, káromkodni a jelentésükön.

Így kezdődik majd:

Dr. Schmitt Pál dolgozatát alaposan megvizsgáltuk, arra következtetésre jutottunk, hogy a bírálók véleményét szükséges elfogadni, a bírálok alapos munkát végeztek és summa cum laude minősítést adtak. Dr. Schmitt Pál megbízott az akkori szakemberekben, ha valaki hibázott akkor nem Ő!

Nem várható el senkitől sem, hogy önmaga döntse el, mit ér produktuma. Dr. Schmitt Pál a bírálókat nem jelenti fel, mert ügyük elévült. Dr. Schmitt egy remek ember, megbízott az akkori emberek szaktudásában, ha ők, mint szakemberek elfogadták, méltatták munkáját, mi itt a probléma. Dr. Schmitt Pál állt a megmérettetés elé és sikerrel vette az akadályt.

champagneM 2012.03.09. 09:20:51

@Lindalinda: fúúúúha, bemerszkédtel az oroszlánbarlangba?:) Rádvetődnek, mint légy a szarra, mégpedig falkában.
Amúgy Pali bácsi tényleg gáz, de az is, ahogy túloznak a posztolók, meg ahogy falkában rátámadnak egy-két kószára a verbális liberálterroristák.

genyamagyar 2012.03.09. 09:22:42

@Szun vu kung: "ahogy túloznak a posztolók"

Miben is?

champagneM 2012.03.09. 09:30:44

@genyamagyar: miben is, miben is. Nem mindegy neked?:) Te úgyis csak kinyilatkoztatni és harcolni jössz ide (ha jól látom), mondhat neked bármit az ember (ezt bizonyítja az is, hogy a mások általám már leírt túlzásokon "nagyvonalúan" átsiklottál, észre sem vetted). Szóval, köszi kishaver, de nem, nem sétálok be a csapdádba. Értheted úgy is, nem megyek le a szintedre... Vagy úgy is, hogy - veeld ellentétben - nem vagyok annyira lelkisérült, hogy itt harcoljak egy kis figyelemért, dominanciáért.:PPP

genyamagyar 2012.03.09. 09:37:23

@Szun vu kung: szóval nem tudod igazolni azt a buta és primitív kijelentésedet, hogy túloznak a posztolók.

Miközben "csak" a TÉNYEKET írtuk/írták le.

Értem én, hogy kellemetlen hogy ezt megszívtad, de majd máskor jobban figyelsz. :)

pucros 2012.03.09. 09:37:40

@zum trucc:
Ezt a blogbejegyzést simán előadhatnák öregasszonynak beöltözött férfi színészek rikácsoló hangon egy bérház körfolyosóján.
Ha valakinek ez a kontextus a hiteles, hát találhatja éppen igényesnek is. Én másképp vagyok vele.

genyamagyar 2012.03.09. 09:39:27

@Szun vu kung: "nem vagyok annyira lelkisérült, hogy itt harcoljak egy kis figyelemért, dominanciáért"

Jesszusom, te a dominanciáért, figyelemért írsz ide???

Atyagatya! Pszichómókus látott már? :DDDD

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.03.09. 09:41:35

@Lindalinda:

Kár volt ezért a hozzászólásért, több okból is:

Egyrészt Pali bácsi életútja mindenki által ismert, nála hatékonyabb törtető nem sok van ebben az országban.

Másrészt, ha te a törtetést (ami gyakran NEM párosul tehetséggel) és az ez által kikapart pozíciókat, rangokat sikeres életnek nevezed - lelked rajta, ám legyen. De, hogy is mondjam finoman: érdekes értékrenddel bírsz, a politikai pályán viszont lenne esélyed a "sikerre", ez kétségtelen.

Harmadrészt:
a plagizálás nem politikai "izmus" kérdése, ez egyszerűen erkölcsi és büntetőjogi kérdés. Vonatkoztass el ettől, illetve ráadásul pont a liberális gondolkodás alapja az, hogy EGYFORMA bánásmódban részesüljön mindenki.
Itt viszont ennek szikrája sem látszik, sőt, pont a maszatolásnak ágyaznak meg azzal, hogy a tárgyi bizonyítékok bekérése nélkül, két hónapig vizsgálnak egy nyilvánvalóan lopott anyagaból készült, összefércelt doktorit.

Szerintem jobban jártál volna, ha csendben maradtál volna. Mértékadó körökben Pali bácsit védeni eme ügy kapcsán nem komilfó.

genyamagyar 2012.03.09. 09:42:05

@pucros: Pontosan, mivel is nem értesz egyet?

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.03.09. 09:43:21

@Szun vu kung:

"Amúgy Pali bácsi tényleg gáz, de az is, ahogy túloznak a posztolók, meg ahogy falkában rátámadnak egy-két kószára a verbális liberálterroristák"

Aha. Te meg szimplán "libbant" vagy, fiam.
Bocsánat.

velorex-vezető 2012.03.09. 09:46:58

Schmitt nem kóser ember, de neked is macskapisi szagod van Macskás Fiú! Amiket leírsz azok főleg következtetések, hipotézisek. Mint már többen megjegyezték, ez a poszt rólad is szól. A saját kisszerű lényedről. Mert bizony a valóban támadható és jellemtelen Schmitthez képest is nagyon pitiáner vagy.

Qwer 2012.03.09. 09:49:55

@igényes:
Feltételezem, hogy többen vannak, akik sok órát törték a fejüket, hogy hogyan hárítsák el udvariasan a felkérést a bizottságban való részvételre.
Arra lennék kíváncsi, kik azok, akiknek ez nem sikerült.

De igazságtalan vagyok, mert a naivan igazságban hívők, illetve OV őszinte rajongói biztosan örömmel részt veszek ebben a munkában.
Bár gondolom, ha mégis akadnak valaki, aki nem lép egyszerre, annak annyit súgnak a fülébe: "földrajzinév bizottság".

champagneM 2012.03.09. 09:54:10

@velorex-vezető: szerintem arra játszanak rá, hogy kifejezetten túllőjjenek a célon, és ezáltal rokonszenvet keltsenek. Hiszen tudják, hogy van egy pont, amikor az ember megsajnálja azt akit falkában, ótvar módon támadnak, még ha bűnös is. Szerintem ők voltaképp a miniszterelnöki hivatal menedzsmentjének bértollnokai.

Biga néni 2012.03.09. 09:55:32

@Húsleves: Lassabban a testtel! Ne kezeljünk már feltételezéseket kész tényként!
Bokros doktorijával kapcsolatban megtalálták-e a forrásokat, az egyező részeket? NEM. Egyelőre annyit tudni, hogy a panamai intézmény nem találja a nevét a listájában. Innentől még kétesélyes a történet. a) valóban nem járt oda, csak az ecserire és ott lecsapott vmi mutatós kis papírra; b) panamában nem állnak a helyzet magaslatán az adminisztrációval.
Majd ha ebben az ügyben is készen lesz táblázatos formában, mit honnan másolt, majd akkor lehet vele vagdalkozni.
Addig harmat gyenge.

genyamagyar 2012.03.09. 09:56:05

@velorex-vezető: "Amiket leírsz azok főleg következtetések, hipotézisek."

Mik a következtetések, hipotézisek?

genyamagyar 2012.03.09. 09:57:03

@Szun vu kung: Várom még a konkrétumokat! Ja, hogy nincsenek? :DDDDD

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2012.03.09. 09:58:06

@Intizar: Ha csak annyiban nem, hogy akkor ne ugasson keresztény erkölcsről és a család szentségéről, mert ez így gyomorforgatóan gusztustalan. Amit most csinál (csinálnak vele) az még elkeserítőbb. A német államelnök annak ellenére azonnal lemondott, hogy a neve korrupciógyanúba keveredett, és ráadásul a Merkel javasolta államelnöknek. A Plaginkat, pedig most egy egész csapat akarja tisztára mosni, mert benne nincs annyi gerinc, hogy felálljon és önként lemondjon.
Semmi baj, de a Bonsai Ducénak ez is jusson az eszébe, amikor 2014-ben a vereségének az okait keresi.

genyamagyar 2012.03.09. 09:58:58

Egyébként tiszta röhej, hogy amikor a jobbosokra az ember rákérdez, hogy az általános fröcsögésen kívűl végülis KONKRÉTAN mi az amit tényszerüen cáfolni tudnak, nos akkor hallgatnak, mint az a bizonyos matéria a fűben. :)))))

histar007 2012.03.09. 09:59:56

Elvtársak! Elmúltak azok az idők, amikor előbb született meg az ítélet mint a vádirat. Az állításokat illik makacs tényekkel alátámasztani. A következtetés következtetésének a következtetése már messze van az objektivitástól. Persze a cél szentesíti az eszközt...
A kérdés már lassan az, hogy aki 1990 előtt élt az ügynök.
Amúgy a jelenlegi okatásban nem elvárt, hogy bárki magától találjon ki bármi újdonságot. A plágium az amikor nem szólsz, hogy lenyúlod.
A bolgár forrás lányát meg belekeverni kifejezetten gyusztustalan. Biztos pontosan tudja, merre járt a papa minden pillanatban.
Schmittet NOB tagként nyilván senki sem ismerte, teljesen noname valaki, aki a szönyeg alatt érzi magát a legjobban.
Az hogy valaki Olimpiai Bajnok, azt meg ugye "bárki mondhassa", Nyilvánvalóan érdemtelen volt az is, mert anno ugye mindndig a magyar vívók nyertek, így aki vívott az automatikusan Olimpiát is nyert. És mivel az átkosban csak a párt engedélyével lehetett csinálni bármit, nyilván a pártnál nyalta be magát, hogy vívni kezdhessen. Kicsit deduktív a gondolatmenet? A tied is...

genyamagyar 2012.03.09. 10:04:29

@histar007: Igazad van, az Astoria vezérigazgatója a kádári időben belülről bomlasztotta a rendszert!

Hány éves vagy királyfi? :)

champagneM 2012.03.09. 10:07:44

@genyamagyar: te nagyon kretén, akinek itt bizonyítani kéne bármit is, az éppen a posztíró. Mondhatni azt is, hogy amit leírt, nincs meglábjegyzetelve...:))) Vagyis a plágiumon kívül kevés az igazolható konkrétum. Kissé fordítva ülsz a lovon: aki feltételezésekkel él, annak kell bizonyítani "igazát", és nem a másik oldalnak kell védekeznie a hipotézisekkel szemben. "KONKRÉTUMOK" - nem mondták, hogy attól, hogy kiabálsz, még nem lesz igazad? Költői kérdés volt...

champagneM 2012.03.09. 10:11:01

További jó, diskurzusnak álcázott, értelmetlen szájalást, van akinek dolgoznia is kell, másokkal ellentétben.
"genyamagyar 0 bejegyzést írt és 1738 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban."

2012.03.09. 10:37:16

@R_Gábor: "Tényleg nem értitek, hogy az egyetem nem hülye eljátszani a hitelét bel- és külföldön, és tíz meg húsz év múlva is működnie kell?"

És ez a dilemmám nekem is. Ez teljesen elfogadható érv. A másik oldalon viszont az áll, hogy a kormány már bebizonyította: kb 2 másodperc alatt képes lecserélni egy intézmény vezetőségét, vagy akár megszüntetni egy intézményt.
Tehát: a dékán kibírja-e két évig munka nélkül? Két év múlva más párt lesz-e hatalomban? Az új rezsim vissza helyezi-e pozíciójába?
Égető kérdések ezek. Lehet, erre kell a két hónap?

Balta_Arc 2012.03.09. 11:03:34

Szóva' emberek, biztossan van még ollan kádergyerek, aki lopta a doktoriját. De a' nem köztársasági álnok.
Ellenberger aki kurvának mén, ne csodákozzon ha basszák.

zum trucc 2012.03.09. 11:28:20

@pucros: mi a bajod? Minden szó tényszerűen igaz. Persze, meg előadhatnák KDNP-s képviselők is, az lenne igazán groteszk.
Ez a Schmitt egy csaló senki, ország-világ láthatja.

R_Gábor 2012.03.09. 12:35:14

@macskás fiú: "ne akard tudni, ki vagyok." Ki kérdezte, ki vagy? Ezt noirp-nek írtam. Persze a kérdés költői volt, azt jelentette, hogy mégis honnan a fenéből tudhatná ő, milyen egy egyetem belülről. De hogy magadra vetted, abból látszik, felületesen olvasol, és igazából nem fontolod meg az érveimet.
Most tehát lassan, hogy Orbán Viktor is értse (és még pontokba is szedem, hogy jobban értsd):
1) Az emberek sokfélék. Van köztük fidesznyik, szockó, és sok egyéb. Eddig érted?
2) A professzorok sokan vannak, és ők is emberek. Ez is megvan?
3) 1)+ 2) => a professzorok is sokfélék, és köztük is van fidesznyik, szoci, és egyéb. Bocs, tudom, hogy ez már kezd nehéz lenni, de bírd még egy kicsit.
4) A különböző bírálóbizottságokban, ahol a pályázati pénzekről döntenek, professzorok és egyéb komoly kutatók ülnek. Plusz nemzetközi folyóiratok is felkérnek cikkekhez bírálónak magyar szaktekintélyeket. Ezt hívják úgy, hogy peer review, nézz utána.
5) 3) + 4) => nagy az esély, hogy fidesznyik professzor pályázatát, cikkét szoci bírálja, és viszont. Na most ha egy (mondjuk fidesznyik) kutató plágium kimosdatásával szakmailag lejáratja magát, akkor szerinted legközelebb (az egyébként esetleg szoci) bíráló, akit kiakasztott, nem joggal fogja elvágni a pályázatát? Mert így alapja lesz megkérdőjelezni a másik ember hitelességét. Amúgy nem tenné meg, de így már lenne alapja.
6) Vagyis: a kormány fenyegetheti a professzort, hogy neki vége, ha nem engedelmeskedik. Ez esetben esetleg mártír lesz. Ha viszont engedelmeskedik, akkor a tudományos közösség veti ki magából, és akkor biztosan vége. És még becstelen is volt. Ha így is szívsz meg úgy is, akkor te nem inkább azt választanád, hogy te légy a jó fiú?
Esetleg nem, és akkor magadból kiindulva minősíted szoponcnak a felkért testület tagjait és en bloc az egyetem vezetését?
7) Én pl. a konzervatív oldalhoz húzok, de szobatársaim, két kolléganő (az egyik az eddigi legjobb tanítványom), történetesen az ellenkezőhöz. Néha szoktunk politikáról vitatkozni, de máskor meg jókat beszélgetünk, és az egyértelmű, hogy a szakmába nem visszük bele politikát. Biztos vagyok benne, hogy az egyetemi vezetők is így vannak ezzel. Professzort is ismerek (tisztelem és kedvelem is), aki (számomra sajnos) tudtommal nem oda húz, ahova én.
Hogy SP plagizált-e vagy sem, egzaktul eldönthető kérdés, a disszertáció és a megjelölt vagy meg nem jelölt források összehasonlításával. Mivel egzaktul eldönthető, ezért szakmai kérdés és nem politikai.
Innentől kezdve biztos vagyok benne, hogy az egyetem vezetésének és a bizottság tagjainak van annyi eszük, hogy szakmai és nem politikai szempontok alapján döntenek.

R_Gábor 2012.03.09. 12:42:26

@mizrolist: "Minden egyetem átszervezhető és bezárható..."
Hát persze! Mikor egyébként is csomó orvos elhagyja a pályát és némelyik az országot is, egész biztos, hogy majd bezárják a legpatinásabb orvosegyetemet... Ez már paranoia a köbön. Mit szólna hozzá a nyugdíjas választó, hogy a kormány bezár egy orvosegyetemet, mikor ő már két éve vár a csípőprotézis beültetésére?

R_Gábor 2012.03.09. 12:45:40

@akela_a_hun: A te fejedben valószínűleg egyébként is túlzottan sokminden megfordul.
"akkor ne rendelnék-e alá a Bivalybasznádi Tanítóhelyettesképző Multisuper Akadémiának"
Egy egyetemet egy főiskolába olvasztani?
No hát tudod-e, mi a törvényi feltétele, hogy egy intézmény egyetemként működjön? Ha nem, akkor minek írsz csacsiságokat?

mizrolist 2012.03.09. 12:46:55

@Trompf: szóval Farkas Pétert se ítéljük el, mert olimpiai bajnok, hiába lett belőle drogdealer?

@R_Gábor: ne felejtsd el, hogy a SOTE a működését az akkori ELTE orvosi karaként kezdte... Mered állítani, hogy idővel nem vonják össze megint őket, ezzel kialakítva egy csúcsegyetemet? :) (mondjuk hozzácsapják a Corvinust is, ha már úgyis olyan kevés közgazdászra van szükség állami pénzen)

R_Gábor 2012.03.09. 12:50:37

@Dr. simonmondja.: "Minden doktori nevetségessé vált."
Az enyémet egész nyugodtan megnézheted. Minden ábra alatt ott van, hogy kinek a munkája. Világosan elkülönül, hogy melyik kísérletet, mérést csináltam én, és melyiket más. A plágiumkereső programot is lefuttathatod.
Úgyhogy kösz, hogy egyetlen problémás doktori miatt mindenkit leminősítesz, köztük engem is.

R_Gábor 2012.03.09. 12:58:33

@Qwer:
Én: "És te viccelsz? A következő kormány kenyerét is enni fogják, nem? "

Te: "A válasz: NEM. A SOTE vezetése már a szocik alatt is erősen fideszes volt."

Lehet, hogy naív vagyok, de te meg tájékozatlan.
1) SOTE nevű egyetem nem létezik. Nem magyarázom, nézz utána.
2) És akkor mi van, ha fideszesek voltak és most is azok? (Egyébként szerintem aki fideszes közülük, az is csak úgy, ahogy én: konzervatívok, aztán megnézik, hogy ehhez ki a legkisebb rossz.)
Szóval igenis ették az előző kormány kenyerét, eszik a mostaniét, és eszik a következőét, meg a mindenkoriért. Állami egyetem, kap pénzt volt OM-től (most NEFMI vagy mi), meg a volt EÜ/népjóléti/mit tudom én milyen minisztériumtól (most talán az is NEFMI). Vagyis költségvetési pénzből gazdálkodik. Akkor meg?

R_Gábor 2012.03.09. 13:07:13

@mizrolist: Csúsztatsz. Akinek válaszoltam, az a Bivalybasznádi Tanítóhelyettesképző Multisuper Akadémiába (vagyis valami névtelen főiskolácskába) való beolvasztást vetítette előre.
Az ELTE azért komoly hely. A további egyetemi integráció felvetése szakmai kérdés. Személyes véleményem szerint nem lenne racionális ekkora mamutot kreálni, kétszer akkora intézmény - kétszer akkora gond. És honnan tudod, hogy az ELTE rektora lojális lenne? Azt meg egy újabb helyre olvasztod?
Úgyhogy amit írsz, az csak vagdalkozás. Az teljesen rendben van, hogy nem csíped a kormányt, de azért nem kéne olyan dolgokat tulajdonítani nekik, amiket te magad sem tartasz valószínűnek.

mizrolist 2012.03.09. 13:12:00

@R_Gábor: a lojalitást nem nehéz biztosítani... egy célzott kinevezéssel. Akár már dékáni szinten. Például úgy, hogy az új mamutegyetem nem örökli az elődök vezetését, hanem teljesen újat kap - erre volt példa egyéb intézményeknél az utóbbi 2 évben is.
A szakmai racionalitás olyasmi, amivel a mostani kormányzatot nem feltétlenül vádolnám ilyen esetekben. Illetve egész pontosan bármilyen esetben, ahol felmerülhet, hogy egy intézmény vezetése függetlenül működne...

vörösbor(de)minőségi 2012.03.09. 13:22:37

@Rézfánfütyülő fűzangyal:

"SP az olimpiai érmeket megszerezte, az érdem, hogy politikai talpnyalóvá lett, az szégyen...."no ez olyan mintha egy magyar nobel-dijas érdemében te is osztoznál büszkén. szentgyörgyi albert(pl)érdemeihez közvetlenül van közöd? no palibának pontosan ennyi volt az olimpiai éremhez -mert a kezében sem volt a fegyver(kard/tőr?)csak tartalék volt.hol itt az érdem?

macskás fiú · http://macskasfiu.blog.hu/ 2012.03.09. 13:25:09

@R_Gábor: köszi, hogy újra elmondtad ugyanazt. Akkor én is újracsomagolom neked.

1. szegénység esetén, azaz amikor elvonás van, mindenki kapaszkodik a székébe. Annak kell jobban kapaszkodnia, aki ellenzéki oldalon van. Gondolom eddig világos.
2. Jelenleg jobboldali vezetés van, tehát bár az elvonás mindenkit érint, de annak kell jobban behúznia a farkát, aki nem jobbos. Amikor balos vezetés volt, akkor fordítva volt. Gondolom ez is világos.
3. Orbán jobbos, Schmitt jobbos. Jelenleg legalábbis.
4. Schmitt doktorija kamu. Sokat nem kell rajta vizsgálni.
5. A vizsgálathoz az eredetiket nem kérték el a HVG-től még. Másfél hónapja nem.
6. mindegy, hogy a dékán jobbos vagy balos, a bizottság nem jószántából állt fel. Hanem mert formát kell adni a mosdatáshoz. A két hónap nem szaros 200 oldal elolvasásához kell. Hanem hogy megtalálják a megoldást, ami jó Orbánnak, jó a jobboldalnak, jó Schmittnek is és az egyetem se vérzik el tőle.

Szóval ettől még képzelheted, hogy a bizottság független, szabad, és szakmai döntést fog hozni, de ennek az esélye elég picike. Van kb. még két hét addig, amíg virítaniuk kell. Térjünk vissza rá akkor, kinek lett igaza.

R_Gábor 2012.03.09. 13:25:16

@mizrolist: Kérlek olvasd már el, amit a szakmai öngyilkosságról írtam másoknak, jó? Ne kelljen már ismételni magam. Köszi.
Ez ilyen papagájkommandó, hogy felvátva ugyanazokat a dolgokat többen is elmondjátok? Megbeszéltétek előtte? Olvassátok már el azokat a válaszokat is, amiket a többieknek küldök.

R_Gábor 2012.03.09. 13:26:40

@macskás fiú: "Térjünk vissza rá akkor, kinek lett igaza."
Pont ezt akartam javasolni.

mizrolist 2012.03.09. 13:27:48

@R_Gábor: ó, ha olyasvalaki találnak, aki amúgy sem publikál külföldön, akkor a szakmai öngyilkosság sem fenyeget :P

kapuzárási pánik 2012.03.09. 14:17:24

Javasolnám a szerzőnek, hogy fusson neki a cikknek mégegyszer. A kommentfolyam nagysága miatt is megérdemelné a téma a jobb kidolgozást.
3 osztást javasolnék tematikailag:

1,SP ténykedése KE megválasztásáig

2,KE tevékenysége és annak politikai hatása

3,A plágiumtéma kivesézése

Ha a kommentelők egyetértenek kérem jelezzék, mert egy objektív - mindent feltáró . cikk nagyon kellene erről az emberről.

dobzse.laci 2012.03.09. 17:07:12

@R_Gábor: "áá, esztmáúccsemerikmekcsinyáni"
De sokan gondolták ezt 2 évvel ezelőtt jópár dologról :)) (köztük én is).
Ha nem látod, mikre képesek azért, mert magukat gondolják a keményebbtökűnek, akkor Te is olyan prof lehetsz, aki -szórakozottságból- fogkefével kanalazza a levest.
Törvény, meg logika, meg józan ész?
Kik azok, ki választotta meg őket? (főleg a harmadik, az nagyon gyanús)
Különben is kétharmad :P

pucros 2012.03.09. 17:23:11

@genyamagyar: Azzal nem értek egyet, hogy a posztban keveredik a tény, a vélemény, a vélelmezés, a hit és az interpretáció. Pedig ezeket szét kell választani ahhoz, hogy világos legyen, hogy a szöveg tárgya szintaktikailag és szemantikailag mikor ugyanaz és mikor különböző.

Húsleves 2012.03.09. 20:20:14

@tcom:
"Ez a fideszes logika? Mer' a szocik csalnak, hazudnak, loptak, nekünk is szabad? Mert D208-as ügynök lehetett kormányfő, ezért schmitt elvtárs, a szocializmus munkarend kitüntetettje, a kádár-kor államtitkára, lehet közt.elnök és még azt is elnézzük ha doktoriját nem ő írta, ráadásul másolták?

Akkor miért zavartuk el a szocikat, ha a másolatuk jön helyette?"

Nem, ez a te logikád. Én ilyet nem írtam, és úgy mellékesen Fideszes se vagyok.

Húsleves 2012.03.09. 20:38:45

@Biga néni:
"Lassabban a testtel! Ne kezeljünk már feltételezéseket kész tényként!
Bokros doktorijával kapcsolatban megtalálták-e a forrásokat, az egyező részeket? NEM. Egyelőre annyit tudni, hogy a panamai intézmény nem találja a nevét a listájában. Innentől még kétesélyes a történet. a) valóban nem járt oda, csak az ecserire és ott lecsapott vmi mutatós kis papírra; b) panamában nem állnak a helyzet magaslatán az adminisztrációval.
Majd ha ebben az ügyben is készen lesz táblázatos formában, mit honnan másolt, majd akkor lehet vele vagdalkozni.
Addig harmat gyenge."

Gyorsabban a testtel Biga néni!
Idézet a Csupaszpisztolyból: "Nincs semmi nyom, csak ez a névjegy."
Tudod az a helyzet, hogy ha egy faszi azt állítja, hogy van neki egy bizonyos egyetemen szerzett doktorija, az egyetem meg azt, hogy nem tudnak ilyenről, akkor ugyan tényleg kétesélyes a dolog, csak nagyon nagy valószínűséggel a faszi hazudik, és nagyon kicsi a valószínűsége hogy elkallódott.
Ez több dolog miatt van így.
1. Valószínűleg előfordult már a történelemben, hogy egy egytemen elkallódott egy doktori cím összes nyoma (kutatások, segítők, kapcsolattartók, stb.), de egészen biztosan nem sok. Ha ugyanis sok ilyen lenne, akkor szart se érne az egész, mert akkor bárki csinál magának valami hasonlót, aztán azt mondja, hogy ő doktor.
2. Bokros Lajosnak érdeke fűződik ahhoz, hogy azt állítja, hogy szerzett egy doktorit, az egyetemnek meg nem.
3. Kicsi a valószínűsége, hogy valaki, aki éppen csak tanulja a nyelvet, közben azon a nyelven mellékesen doktorál is. Annyira kicsi, hogy a legtöbb szakember szerint lehetetlen.

Úgyhogy nem kell a púder Biga néni.
Nem védem Skiccpalit, mert nincs rajta mit védeni, a poszt teljesen korrekt. De a Bokros féle szarházikkal dettó ugyanaz a helyzet.

Elég ha összehasonlítod például Oszkóval (szándékosan nem jobboldalit mondok), Bokros Lajos zsenilis nyilatkozatait, ég és föld. Oszkótól soha nem hallottál olyen ostoba jelszavakat, hogy "az állam rossz gazda", mert nem jelszavakban gondolkozik, hanem tudja, hogy a közgazdaságtanban sincs királyi út, minden helyzet egyedi mérlegelést igényel. A Bokros félék akkor kerülnek előtérbe, amikor szükség van egy gátlástalan szarházira, aki a nevét adja ahhoz, amire kérik. Ugyanez a helyzet a nemzet Pali bácsijával is.

Intizar 2012.03.09. 22:41:17

@dr.the_lonewolf: Jogos, amit mondasz, én mégis vöröset látok attól, hogyha ezt bárkinél előhozzák. Egyfelől, mert gyűlölöm, hogy akárkinek az intim dolgait nyilvánosság előtt taglalják (igen, akkora prűd vagyok, hogy hányok a celebek nemi ügyeitől is, sőt igazán azt sem szeretem, ha a színpadon/vásznon kefélnek előttem) - főleg, mivel erről az jut eszembe, hogy ha az ő dolgait lehet így taglalni, akkor engem ugyan mi véd meg?
A másik gondom a dologgal valamivel lájtosabb: ne már épp a legostobább végénél próbáljuk meg Amerikát utolérni (ld. Clinton-affér).
Nem mintha az olcsó, bárgyú Amerika-ellenességgel óhajtanék együtt ugatni, megvan róla a véleményem. De ha van valami konkrétan és veszélyesen idióta Amerikában, hát a prűdséggel kombinált (és tőle elválaszhatatlan) eszetlen szexközpontúság, az az.

fidzsi 2012.03.10. 10:23:56

@R_Gábor: Tök egyetértek előttem szólásoddal.
Ez egy tündi-bündi kis magyar őrület, hogy embereket
politikai oldal szerint ítélik meg - hazaáruló,
országrontó, versus Orbánbérenc talpnyaló felosztás
mentén- szakmai ügyekben is. Mondjuk én sem vagyok
egy echte baller, hogy finoman fogalmazzak, de eszembe
sem jutna tényekről ideológiai alapon ítélkezni.
Ez itt azért is különösen lehangoló, mert- úgy hiszem-
zömében értelmiségiek az ide látogatók. Amúgy Palika
ügye több mint lehangoló.
Tisztelettel.fidzsi,droid de'Magóg.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.03.10. 17:36:54

@R_Gábor: Nem akar senki utánanézni minden doktorinak.

Azért van a hiteles elbírálás, hogy ne kelljen.

Ebből a Schmitt esetből pedig meglátszik, hogy - nincs hiteles elbírálás.

Haveroknak bármit megoldanak.

És amikor a haver lebukik a hamis doktorival, akkor sincs igény rá, hogy visszavonják a címét.

Ebből az következik, hogy a doktorok maguk is mind kézen-közön jutottak a címükhöz.

Nem szeretnék, ha nagyon komolyan kéne venni.

Csak dobják a doktorikra az állást, és a többit felejtsük el...

Minden doktor cinkos ebben a csalásban. Az látszik.

fidzsi 2012.03.10. 18:42:35

@Dr. simonmondja.: Azér' ez nem fair a javából.
A német -a'szem parlamenti - elnök is csak
az egyetemi vizsgálat után mondott le, noha az
nem holmi kisdoktori dógozat volt, hanem Phd.
Ja és a közelmúltban keletkezett és nem húsz-
valahány éve. Ne ítéljünk előre. Persze ez
Palkóra nem vett jó fényt, hogy finom legyek,
de az más tészta. Amúgy van egy sejtésem-persze
a lényegen nem változtat-, hogy ezt a doktorit
kvázi megíratták vele. Jobban mutatott az olim-piás
bizottságban egy szocialista országbéli doki. Má'
csak a megjelenés mián.
Várjuk ki a szeánsz végét! Fikázni akkor is lehet
majd.
Üdv. fidzsi,droid, de'Magog.

fidzsi 2012.03.10. 18:46:02

@kela-bá: Szép hétvégét!
Tisztelettel.fidzsi,droid, de'Magóg.
süti beállítások módosítása